Pääsy eduskunnassa 4.10.


Pääsy (Pääkaupunkiseudun yhteiskuntatieteilijät) vieraili restauroinnin läpikäyneessä Eduskuntatalossa 4.10. Heti sisääntulon jälkeen kavuttiin täysistuntosalin yleisölehtereille seuraamaan klo 16 alkanutta suullista kyselytuntia, jossa oppositio esitti kysymyksiä hallitukselle. Suurin osa keskustelusta koski seuraavalla viikolla julkaistavaa IPCC:n ilmastoraporttia eli oppositio oli ennakoinut kyselytunnilla. Keskusteluun osallistui puolueita laidasta laitaan.

Suullisen kyselytunnin jälkeen täysistunnossa esiteltiin eduskunnan oikeusasiamiehen vuosikertomus, josta pääsyläiset lähtivät noin klo 17.15 tutustumaan Eduskuntataloon. Opaskierroksen piti eduskunnassa työskentelevä aktiivipääsyläinen Hannu Puustinen. Opaskierroksella kuultiin muun muassa talon historiasta, arkkitehtuurista sekä anekdootteja kansanedustuslaitoksemme toiminnasta ja tapahtumista.

Opastuksen jälkeen vierasryhmä siirtyi klo 18 kokoustilaan nauttimaan kahvista, teestä ja sämpylöistä. Kokoustilassa vierasryhmää odotti pitkäaikainen ja keväällä toimestaan luopuva kansanedustaja, VTT, Seppo Kääriäinen, joka keskusteli pitkään ja vuolaasti vuosistaan eduskunnassa ja politiikasta yleisesti. Vieraat esittivät kysymyksiä ja Kääriäinen vastasi, syntyi myös mielenkiintoista vuorovaikutusta. Tapaamiselle oli varattu alunperin tunti aikaa mutta koska sekä kuulijat että Kääriäinen olivat kiinnostuneita jatkamaan, loppui tapaaminen vasta klo 19.30.

Tapaamisen jälkeen pääsyläiset suunnistivat koteihinsa. Positiivisesta palautteesta päätellen vierailu oli onnistunut.

Hannu Puustinen / Pääsyn hallitus, yhteiskuntasuhteet

(Kuva: Satu Spratley)